Omgeving & activiteiten

Ontdek de omgeving van Beneden Sas

De omgeving van Beneden Sas is absoluut het ontdekken waard. Ga er lekker een dagje op uit en combineer een bezoek aan Beneden Sas met een van onderstaande activiteiten. Plezier gegarandeerd!

Natuurpoort
Watersport
Brabantse Wal
Akkermans

Poort naar de Dintelse Gorzen

Beneden Sas vormt als Brabantse Natuurpoort het vertrekpunt voor een wandeling in de Dintelse Gorzen waar je ongetwijfeld de Schotse Hooglanders zult spotten. De Dintelse Gorzen is een bijzonder natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten en een echt vogelparadijs wordt genoemd. Natuurmonumenten organiseert hier verschillende wandelingen, maar je kunt er ook heel gemakkelijk op eigen gelegenheid een wandeling maken. Voor meer informatie over de begeleide activiteiten kunt je hier een kijkje nemen. Voor een kortere wandeling is de route door het ‘saspoldertje’ een mooie uitkomst. De start van de route is bij de grote woonboot aan de Dinteloordse zijde van de Vliet. Tip: beklim ook de Bunkertreppe vlakbij de sluis voor een prachtig uitzicht over het water.

 

 

Waterpret

Een kano, sup board of fluistersloep huren en zo de prachtige Steenbergsche Vliet verkennen, is een absolute aanrader. De Steenbergse Vliet is een mooi rustig water zonder stroming met leuke terrassen om even gezellig aan te leggen. Vaar naar bijv. Steenbergen, Fort Henricus of De Heen. De schitterende rietkragen en een diversiteit aan (water)vogels in de buurt maken het een unieke beleving. Een goedgevulde picknick- of borrelmand maakt het varen helemaal compleet!

Informatie over sloepvaren

Informatie over kanovaren

Informatie over suppen

 

De Brabantse Wal

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, een zandplateau met een glooiend landschap, grote verscheidenheid in landschappen en fraaie vergezichten. Beneden Sas ligt in het meest waterrijke deel van dit gebied, een van de drie landschappen van Allure in Noord-Brabant. Vanuit hier kun je de natuurschoon, monumenten en cultuur van de Brabantse Wal ontdekken met leuke fietsroutes over smalle polderwegen, slingerende dijken en door leuke dorpjes. Fiets naar de historische markiezenstad Bergen op Zoom of maak een gezellige e-choppertocht met prachtige uitzichten over het water.

Huur een fiets

Huur een e-chopper

Meer over de Brabantse Wal

Akkermans

Zusterbedrijf Akkermans ligt op 1,5 km afstand van Beneden Sas en biedt volop vertier. Naast de wateractiviteiten, fietsverhuur en e-choppertochten kun je er onder meer terecht voor:

  1. 9 holes par 3 golfbaan (Leading Courses Recommended)
  2. Treasure Island Adventure Golf
  3. Treasure Island Adventure Doolhof
  4. Escape rooms Bunker Escape en Fieldman’s Secret
  5. Bedrijfsuitjes, familieuitjes, vriendenuitjes, schooluitjes en gezinsuitjes
  6. Vergaderruimtes en feestlocatie

 

 

Off road rolstoelverhuur

Beneden Sas verhuurt twee off road rolstoelen. De met rupsbanden uitgeruste rolstoelen maken het voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn mogelijk om het natuurgebied te bezoeken. Omdat het gebied niet geheel vlak is is het meer geschikt voor diegenen die een beetje avontuurlijk zijn aangelegd. De kosten voor een dagdeel (max 3 uur) bedragen € 25,-. Erg leuk is om de tocht te laten begeleiden door een gids van Natuurmonumenten die iets over de historie en bijzondere flora en fauna van het gebied vertelt (€ 40,-). De gids kunt u inhuren via www.natuurmonumenten.nl.

 

Wilt u gebruik maken van een van de rolstoelen en/of heeft u een vraag dan kunt u een verzoek indienen via info@benedensas.nl (telefonisch is helaas niet mogelijk). Let op: reserveren minimaal 1 week van tevoren. De verhuur van de rolstoelen is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.